Dagboek

 • IMG_4254
 • Kalender
Is het wel PMS?

Om zeker te weten of je wel of geen PMS hebt, is het verstandig om minstens twee maanden een dagboek bij te houden. Je hoeft niet gelijk hele vellen A4 vol te schrijven al zijn het maar steekwoorden of een paar zinnetjes. Met name over lichamelijke klachten zoals buikpijn, hoofdpijn, pijnlijke borsten en de mentale klachten zoals snel boos, geïrriteerd, somber etc. Het geeft een duidelijk beeld of er ook een klachten vrije periode van minstens een week is. Zo niet, dan kan het zijn dat het geen PMS is en is het verstandig om naar andere (oor)zaken te gaan kijken. Zijn het duidelijk alleen psychische klachten zoals stemmingswisselingen? Wellicht dat daar iets anders de oorzaak van is zoals stress. Zijn er problemen op je werk of is het juist werkeloosheid? Gaat je relatie al een tijd niet lekker of lukt het niet goed op school? Stress kan een hoop klachten veroorzaken niet alleen psychische maar ook lichamelijke. Het kan zijn dat er een andere ziekte een rol speelt en is het bijvoorbeeld zinvol om het bloed te laten controleren. Uiteraard ben ik alleen een ervaringsdeskundige op mijn gebied dus ga te allen tijde naar een (huis)arts om dit te bespreken en eventueel doorverwezen te worden. Duidt het bijhouden van het dagboek aan dat de klachten cyclisch zijn, dan is het verstandig het dagboek mee te nemen naar de huisarts. Hiermee kan eventueel een andere plan van aanpak worden gemaakt.

Onderstaande grafiek kan helpen om een en ander in kaart te brengen. Dit kan helpen om voor jezelf duidelijkheid te verkrijgen. Om eventueel een en ander uit te sluiten of juist het begin van het aanpakken van je klachten.

Kalender

 

Mrs-PMS

 

You may also like...

2 Responses

 1. Esther says:

  Op http://www.pmsinfo.nl krijgt je een site te zien met alleen maar Chinese of japanse tekens/tekst ????

  • Mrs PMS says:

   Beste Esther,
   Ik heb net gekeken en zag het inderdaad ook. Zal daarom de verwijzing naar deze link weghalen op mijn site. De site van pms info bestaat helaas niet meer daar deze door de fabrikant eraf is gehaald. Vermoedelijk wordt dit domein nu gehackt. Bedankt voor je reactie!

   Groetjes,
   Mrs PMS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *