Hoera!

  • IMG_4160
Hoera de vlag kan uit!!

Wat kan ik dan blij zijn als het moment dan eindelijk weer daar is. Het moment dat het einde weer een nieuw begin wordt. Vooral als dat moment als een soort van cadeautje een dagje eerder komt. En ook al voel ik me nog echt wel een dag of 3 zeker nog niet prettig, de druk raakt al vrij snel van de ketel. Zowel mijn buik en hoofd imploderen letterlijk en figuurlijk. Het ventieltje is eraf en ik loop letterlijk leeg op mijn porseleinen vriend in het kleinste kamertje. Maar dan toch is er toch heel even dat ene moment van tegenstrijdigheid. Iedere maand weer moet ik er toch aan denken. Aan die jaren geleden dat ik zwanger probeerde te raken. Wat nu zo mijn grote blijdschap en opluchting is, was toen zo mijn grote teleurstelling en ontzettende verdriet. Hoe in het leven kunnen tegenstellingen toch zo dichtbij en naast elkaar staan? Met mijn drie pracht kinderen verder, denk ik er toch altijd weer heel even aan terug. Prijs me zelf dan dubbel gelukkig. Want dat is wat ik toch wel behoorlijk geleerd heb van mijn PMS. De kleine dingen in het leven meer waarderen, letterlijk te zien wat er wel is en er ook echt van te kunnen genieten. Zoals bijvoorbeeld iets simpels als een schoon bed. Dat vind ik zoooo geweldig! Ik wacht soms bewust tot die speciale dag van de vlag uit hangen. Dan haal ik mijn bed af en doe er een schoon, fris en vooral zacht nieuw dekbedovertrek en lakens op. ‘s Avonds op de bank kan ik me al helemaal verkneukelen op dat bed wat op me wacht. Als ik dan eindelijk lig, kan ik soms van ontroering niet eens slapen. De kinderen liggen heerlijk in hun bedjes en zelfs de kat lijkt zich beneden over te geven aan de inactiviteiten van de nacht. Mijn man hoor ik zachtjes naast me in slaap vallen terwijl ik lig te genieten. Te genieten van de rust in huis maar vooral in mijn lijf. Geen pijn, geen sombere gedachten. In huis en buiten is het donker maar bij mij van binnen is het licht, letterlijk. Zulke momenten zijn bijna euforisch en waarschijnlijk niet uit te leggen. De een zegt dan dat ieder nadeel z’n voordeel heeft maar ik zeg dan:

The best things in life are for free!

Logo_rood_550x120

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *