Aftellen

De laatste 5 dagen van de cyclus van 26 voel ik me altijd letterlijk uitgebloeid.

Op het moment regent het en dat past prima bij mijn humeur. Beter dan gister. Toen scheen de zon en was het prachtig rustig weer. Ik baal dan diep van binnen ontzettend. Mijn lijf kan geen kant op en ik wil ook helemaal niets maar ergens knauwt het toch dat het niet kan. Denk ik dat het hele land het leuk en gezellig heeft in het bos, op het strand of een gezellig terras. Facebook laat me zien dat mijn gedachten niet irrieeel zijn. Dat wringt enorm. Al weet ik gerust wel dat Facebook totaal geen graadmeter is voor het bruto en/of netto nationaal geluk. Voor de kinderen vind ik het fijn dat ze naar buiten kunnen om te spelen met vriendjes terwijl manlief zich even uitleeft door het huis met de nieuwe stofzuiger en ik dus redelijk word ontzien. Vandaag zijn de kinderen weer naar school en mijn man naar zijn werk. Niemand die last heeft van mij, mijn gestaar uit het raam of het hangen op de bank. Kortom van mijn improductiviteit. Gelukkig is daar nog wel onze enthousiaste en onbevangen katertje van wie ik af een toe een opbeurende kroel krijg. Alleen maar zeker niet eenzaam met zijn fijne aanwezigheid.

Ondertussen probeer ik mezelf aan te slingeren om boodschappen te doen. Het brood is op en de kinderen komen thuis tussen de middag. Ik wacht tot de pijnstillers voldoende hun werking hebben om op mijn fiets te stappen. Hopelijk voor de cassiere dat ze geen foutje maakt vandaag want ik voel me op z’n zachts gezegd allerminst aardig. Mijn pokerface bewaar ik wel voor het schoolplein straks. Nog een paar nachtjes en ik stap weer uit mijn cocon van negativiteit en bloei weer op. Op buienradar had ik al vernomen dat het wederom zonnig wordt aan het eind van de week. Kan ik mijn tijd toch nog inhalen denk ik dan gelijk half wraak nemend. Tja op wat eigenlijk? Op mezelf..?! ¬†Huishouden nog een dagje langer in de slop, verse bloemen in de vazen en op naar strand, bos en terras!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *